Lagere kans op huurwoning

RAALTE – De slagingskans bij de zoektocht naar een huurwoning van SallandWonen is gedaald van 30 naar 22 procent. Dat blijkt uit het rapport woonruimteverdeling 2019 van SallandWonen. Dat jaar heeft 22 procent van de woningzoekenden daadwerkelijk een woning geaccepteerd. Het jaar ervoor was dat nog 30 procent.

De behoefte aan huurwoningen wordt drie keer per jaar gemonitord. Volgens wethouder Wout Wagenmans ligt de oorzaak van het probleem in het gegeven dat mensen langer in hun woning blijven of langer wachten met het kopen van een woning, waardoor de doorstroming stokt. “Op zich zijn er genoeg huurwoningen”, zegt hij. Hij stelt ook dat de wachttijd op dit moment nog ‘redelijk behapbaar’ is. Of dat ook zo blijft, moet uit de komende onderzoeken blijken.

Er wordt momenteel nagedacht over manieren om (tijdelijke) het tekort op te vangen. Zo is het een optie om bestaande huurwoningen (zonder verbouwing) in twee delen te splitsen. Ook de plaatsing van tijdelijke woningen is een mogelijkheid.

2 REACTIES

  1. Met stijgende verbazing lees ik de opmerkingen van Wethouder Wagemans . Meent hij nu werkelijk dat er voldoende huurwoningen zijn . Misschien wel maar hier wonen al huurders in. En rij wachtenden is lang Maar ja daar heetst de wethouder een oplossing voor Huurders eruit en kopen , helaas voor de meeste huurders is kopen geen mogelijkheid. Want ook niet voldoende in goedkopere klasse. . kijk als alle huurders een woninginbraak gingen kopen , ja dan komen huurwoningen vrij. prima oplossing Wethouder. Ja ook is de wachttijd behapbaar. Ja makkelijk praten als je zelf niet op woning hoef te wachten,.Maar. Weet de werkhouding echt wel over praat. ik vraag het me af ? Als mensen willen verhuizen komen ze vaak al in duurdere woningen of zelfs in vrije sector. . Ook als je je een beetje verdiep in de Toeslagen Oul je zien dat dit ook een reden kan zijn om BBC niet te gaan samenwonen. Want in sommige gevallen moeten personen die gaan samenwonen geld inleveren , dat ze minder ov houden dan ieder apart in woning te blijven. Maar zorg in eerste instantie dat er gebouwd gaat worden Huur en koopwoningen die betaalbaar zijn En helaas niet allen maar super dure Villa’s . Het zou hen sieren als hij zich in zou zetten dat iedere koper in zijn eigen woning Ou moeten wonen en niet als verhuurproject gebruikt wordt of als (soort ) oplichting Toelsgen voor familie..Hoop dat er snel voldoenden woningen gebouwd gaan worden

    • Sorry er zijn enkele typfouten ingeslopen iwoninginbraak moet eruit mz woning werkhouding mz Wethouder Toesgen mz Toeslagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.