Han Nijboer nieuwe voorzitter Leergeld Salland

RAALTE – Han Nijboer neemt per 1 juli het voorzitterschap van Leergeld Salland over van Theo van Dam. Nijboer werkt zijn hele loopbaan al in het onderwijs en is daardoor bekend met de doelgroep van de stichting. Momenteel is hij rector aan het Carmel College Salland. Dat schrijft Leergeld Salland in een persbericht.

Daarin gaat de stichting ook dieper in op het jaarverslag van 2019. Een blik vooruitwerpend in de toekomst stelt Leergeld Salland dat het coronavirus zeer waarschijnlijk tot meer hulpvragen zal gaan leiden. De stichting ondersteunt gezinnen die weinig geld te besteden hebben door een aantal kosten voor kinderen te betalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om sportcontributie, een activiteit van school of een bijdrage voor een fiets of computer. Leergeld Salland voert hiermee in opdracht van de gemeente Raalte de regeling Meedoen 18 uit. Naast de vrijwilligers en intermediairs werkt de stichting met twee deels betaalde krachten. “In 2019 konden daardoor 536 kinderen in de gemeente Raalte onbezorgd deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn”, zo schrijft Leergeld Salland. “Dit aantal is een stijging van 7 procent ten opzichte van 2018.”
“Steeds meer ouders met beperkte financiële middelen weten Leergeld Salland te vinden om een aanvraag te doen voor hun kinderen. De keerzijde is dat er helaas nog zoveel kinderen opgroeien die onze steun nodig hebben en zonder die steun achterblijven in hun sociale ontwikkeling”, aldus voorzitter Theo van Dam.
Bijna één op de tien kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat betekent voor hen dat ze veel minder vaak lid zijn van een vereniging of een sportclub, dat ze minder op vakantie gaan, minder schoolexcursies maken en dat er vaker geen geld is voor nieuwe kleding, een warme maaltijd of het vieren van hun verjaardag. Armoede kan dus leiden tot een sociaal isolement.
Zie verder staging2.leergeld.nl/salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.