GGD IJsselland opent vier coronatestlocaties

ZWOLLE – Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties ingericht: aan de Schonenvaardersstraat 5 in Deventer, aan de Veldkampweg 23-25 in Ommen, aan de Dolderweg 1 in Steenwijk en aan de Boerendanserdijk 41b in Zwolle.

Door veel mensen te testen, wordt zichtbaar of en hoe het coronavirus zich verspreidt. Na een positieve test (dus bij een geconstateerde besmetting) volgt bron- en contactonderzoek. De test is gericht op mensen met klachten die wijzen op het coronavirus, ongeacht wie ze zijn en wat voor werk ze doen. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.
Aanmelding voor de test is mogelijk via een nieuw landelijk telefoonnummer, dat afgelopen maandag bekend is gemaakt. Het nummer is zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een afspraak bij een testlocatie in de buurt. Erg ziek? Bel dan met GGD IJsselland. Het is dan eventueel ook mogelijk om thuis getest te worden. De (telefonische) uitslag volgt binnen 48 uur.

Flexibel

GGD IJsselland tuigt een flexibele organisatie op die kan op- en afschalen voor testen en bron- en contactonderzoek wanneer nodig. Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland: “Ik ben ongelooflijk trots op de medewerkers van GGD IJsselland en de manier waarop we ons werk met elkaar hebben gedaan de afgelopen maanden. Het is een kwestie van steeds bijsturen en dat kunnen we.”
Op staging2.ggdijsselland.nl zijn vacatures voor deze organisatie te vinden.

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.