Gemeenteraden, bedrijven en Plaatselijk Belangen roepen minister op tot overleg over N35

REGIO – Als het aan de gemeenteraden van de gemeenten Raalte en Hellendoorn ligt, gaat minister Van Nieuwenhuizen nog deze zomer om de tafel met de provincie Overijssel. Ze willen dat er een oplossing komt voor de N35. De gemeenteraden, bedrijvenkringen en Plaatselijk Belangen uit de gemeenten hebben een brief gestuurd naar de minister van Verkeer en Waterstaat.

De gemeenteraad van de gemeente Raalte en Hellendoorn zijn teleurgesteld in de beantwoording van de schriftelijke vragen door minister van Nieuwenhuizen. In de brief spreken de raadsleden ook hun zorgen uit over de resultaten van het verkeersonderzoek, waaruit blijkt dat de verkeersdrukte op de N35 nog sterker toeneemt dan verwacht. Hierdoor komt de leefbaarheid van de kernen nog verder onder druk te staan.

De Tweede Kamer heeft recent in meerdere moties de minister opgeroepen om tot een oplossing te komen voor de N35 en met de provincie Overijssel hierover in overleg te gaan. Tot op heden is dit niet gebeurd. De raadsleden hopen met deze brief de minister te bewegen om in gesprek te gaan met de provincie.

Lees hieronder de brief: 

Geachte mevrouw van Nieuwenhuizen,

Uw beantwoording van de schriftelijke vragen over het verkeersonderzoek N35 Wijthmen-Nijverdal is voor ons zeer teleurstellend en verontrustend. Wij, gemeenteraden van de gemeente Raalte en de gemeente Hellendoorn willen onze zorgen aan u overbrengen. Dit doen we samen met de plaatselijke belangen Heino, Mariënheem, Laag Zuthem, Haarle en Luttenberg en bedrijvenkringen van onze gemeenten.

Leefbaarheid
Inwoners en ondernemers in onze regio zijn voor het wegvervoer grotendeels afhankelijk van de N35. Vanwege de slechte doorstroming van de N35 hebben we iedere dag te maken met vertragingen. Op veel plekken is het haast onmogelijk om op een normale manier over te steken. De verkeersveiligheid in onze dorpen staat hierdoor onder druk. U zult begrijpen dat dit ook iets betekent voor de leefbaarheid in onze dorpen. Een goede en toekomstbestendige oplossing voor de problemen op de N35 is nodig om onze kernen leefbaar en vitaal te houden.

Verkeersonderzoek
Wij maken ons grote zorgen over het beeld dat in het verkeersonderzoek wordt geschetst; namelijk een verkeersintensiteit die nog sterker toeneemt dan we hadden verwacht. Tegelijkertijd is het een trend die we al lange tijd ervaren op de N35. Dit betekent dat de problemen waar we nu al dagelijks mee te maken hebben groter worden. Daarom vinden wij de opwaardering van de N35 tot een 2×2 100 km/u weg noodzakelijk. Onze zorgen worden breed gedeeld. Onder andere door de regio’s Zwolle en Twente, de werkgeversorganisaties en de economic boards Regio Zwolle en Twente. Ook zij hebben u een brief gestuurd over deze kwestie.

Oproep
Eerder heeft de Tweede Kamer verschillende moties aangenomen om tot een oplossing te komen voor de N35 en u verzocht om met de provincie Overijssel hierover in overleg te gaan. Wij vinden het onbegrijpelijk dat dit niet is gebeurd. Daarom roepen wij u op om nog deze zomer met de provincie Overijssel in overleg te gaan om tot een oplossing te komen voor de N35 Wijthmen– Nijverdal.

Hoogachtend,

Martijn Dadema                                                                  Anneke Raven
de burgemeester van de gemeente Raalte                     de burgemeester van de gemeente Hellendoorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.