Gemeente Raalte: Overlast van eikenprocessierups? Meld het!

RAALTE – In deze tijd van het jaar zorgt de eikenprocessierups traditiegetrouw voor overlast. Eikenbomen met deze rupsen herkent u aan een dicht spinsel rondom de takken en de stam van de boom. Als je met het beestje in aanraking komt, veroorzaakt het irritaties aan huid, luchtwegen en ogen. De gemeente Raalte roept inwoners op om melding te maken als er overlast wordt veroorzaakt.

De gemeente registreert de melding en weegt af of ingrijpen nodig is. Indien nodig worden de nesten weggezogen. Dit gebeurt alleen binnen de bebouwde kom en langs schoolroutes, rond kinderdagverblijven, begraafplaatsen en dagbestedingen.

Op staging2.raalte.nl/eikenprocessierups vindt u meer over eikenprocessierups en de bestrijding ervan. U vindt daar ook een kaart waarop u kunt zien welke bestrijdingsmethode waar wordt ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.