Home / tweetpost / Dorpshuis de Bongerd klaar om in de steigers te gaan

Dorpshuis de Bongerd klaar om in de steigers te gaan

WELSUM – Na een voorbereiding met veel gesprekken, afwegingen en onderzoeken is onlangs het verbouwingscontract voor het dorpshuis de Bongerd in Welsum ondertekend. Het bouwproject is onderdeel van het project ‘Scholen voor Morgen’.

Met een Leader-subsidie is het mogelijk om de samenwerking tussen het dorpshuis de Bongerd en onderwijsstichting de Mare verder vorm te geven. Het dorpshuis wordt verbouwd en krijgt extra functies. Basisschool obs Dijkzicht kan zich huisvesten in het dorpshuis en hiermee wordt toekomstbestendig onderwijs gewaarborgd. De school hoeft, ondanks krimp, niet weg uit het dorp. \

De verbouwing van het dorpshuis wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Gebr. Meijer uit Raalte. Het streven is om voor de zomervakantie nog te starten met de verbouwing. Hierbij wordt rekening gehouden met de activiteitenplanning van het dorpshuis. Het streven is dat de kinderen vanaf het voorjaar van 2021 in hun nieuwe school zitten. “Mooie gedachte dat straks alle leeftijden met elkaar samenwerken in het dorpshuis”, aldus Marlous Siemelink van de Mare.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.