De Oranjerie ‘spontaan’ verder als eetcafé

WIJHE – Tonny en Willy Geerts hebben de sluiting van café De Oranjerie in Wijhe vanwege de coronacrisis aangegrepen om grondig te verbouwen. Het interieur heeft een complete metamorfose gekregen. Per 1 juni is het café dan ook heropend als eetcafé.

Eigenaar Tonny Geerts: “Dit hadden wij een paar maanden geleden ook echt niet gedacht. We wilden de boel wat opknappen, maar tijdens de sluiting ontstonden plannen voor een grondige renovatie. Ik ben nu hartstikke blij dat het er zo mooi uitziet. Dit geeft gewoon nieuwe energie. Je kon hier altijd al wel eten, maar mensen kenden ons toch vooral als kroeg. De inrichting deed daar ook meer aan denken. Het kroegleven is alleen de laatste jaren totaal veranderd. De jeugd gaat vooral naar de keet en komt pas rond middernacht naar het café. Een eetcafé heeft meer toekomst. Hier is gewoon behoefte aan in Wijhe.”

De wanden van het eetcafé hebben nieuwe kleuren gekregen en er ligt een nieuwe vloer. De barkrukken en statafels hebben plaatsgemaakt voor tafels met stoelen. De grote bar is vervangen door een moderne, iets kleinere bar en in dezelfde stijl is er een tafel waar een DJ bij feestjes zijn apparatuur kan inpluggen. “Door onze spontane metamorfose zijn de bestellingen van het interieur last-minute gedaan”, vertelt Tonny. “De nieuwe tafels en stoelen worden daardoor wat later geleverd. Tot die tijd doen we het met deze vertrouwde meubeltjes.”

Biljart

Tonny en Willy hebben ook hun menukaart vernieuwd. Daarop staan eenvoudige vleesgerechten zoals spareribs, schnitzel en satégerechten. Tijdens de lunch zijn er broodjes, salades en soep. Uiteraard zijn gasten ook nog steeds welkom voor een drankje. Dat kan nu aan een tafeltje of aan de bar in het zaaltje achter het eetcafé. Ook blijft de donderdagavond als vanouds de biljartavond. Dan komt de biljarttafel van onder de nieuwe vloer vandaan. Het eetcafé is ook nog steeds af te huren voor besloten feestjes. “Aangezien voorlopig vanwege de corona-maatregelen slechts een beperkt aantal mensen mag komen eten, zijn de huidige keukenvoorzieningen voldoende”, stelt Tonny. “Wel hebben we concrete plannen voor een uitbreiding. Vanwege lopende reserveringen, starten we daar zo snel mogelijk na de zomer mee.”

Het eetcafé is geopend van dinsdag tot en met zondag. Reserveren kan telefonisch via 0570 – 521236.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.