D66-raadslid stapt uit gemeenteraad en partij

RAALTE – Bert Terlouw stopt volgend jaar zomer met zijn activiteiten als D66-raadslid in de gemeente Raalte. Hij wil dan ook zijn lidmaatschap van de partij opzeggen. De Raaltenaar is het principieel oneens met de keuze van de D66-Tweede Kamerfractie om tegen een motie voor een betere betaling voor zorgpersoneel te stemmen.

“Dit is een principiële keus, dit was de druppel”, zo legde Terlouw vorige week zijn beslissing uit aan RTV Oost. “Allemaal stemden ze tegen. De maat is vol, dit accepteer ik niet meer.” Verder meldde hij: “Dat doet zeer. Het gaat om de manier waarop de partij zich manoeuvreert in het zorgdebat. En dan vooral de positie van verpleegkundigen en de marktwerking in de zorg. Kijk naar het onderzoek dat deze week gepresenteerd werd. Veertig procent van alle verpleegkundigen overweegt met het werk te stoppen omwille van de arbeidscondities.”
Terlouw meldde ook dat er in de afgelopen jaren al wel eerder wat scheurtjes in het huwelijk tussen hem en de koers van de landelijke partij waren ontstaan. “Die huurtoestand van Ollongren en de kijk naar de referendumwet; dat ging niet goed.” Wel benadrukt Terlouw dat hij geen problemen heeft met D66 lokaal en regionaal. Hij zal volgend jaar dan ook zijn raadszetel inleveren en gaat niet zelfstandig verder. “Deze zetel is verdiend door de kiezers van D66”, zo meldde hij aan RTV Oost. “Ik ben niet iemand die mensen radicaal in de steek laat. Ik wil het netjes afronden.”
Aan de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart zal Terlouw niet meer meedoen. De Raaltenaar stond in 2017 nog 49-ste op de kandidatenlijst van D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen. Bij zijn campagne toen richtte hij zich onder meer op veteranen (Terlouw was als militair in 1982 actief in Libanon in het kader van de UNIFIL- vredesmissiemissie) en de zorg (hij is sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij de Dienst Justitiële Inrichtingen). Uiteindelijk leverde hem dat ruim 1700 voorkeursstemmen op, niet genoeg voor een plek in de Tweede Kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.