‘Rockdiva’ Sabine Uitslag steekt rockklassieker in een dialectjasje

WELSUM – Sabine Uitslag zat ooit in de Tweede Kamer namens het CDA en deed mee aan televisieprogramma’s als The Voice of Holland en Danicing on Ice. Het leverde haar de bijnaam ‘Rockdiva van het CDA’ op. Ze heeft meerdere passies: muziek en de Nedersaksische streektaal. Ze heeft de twee passies gecombineerd en het nummer Burning Heart in een nieuw jasje gestoken.

Foto: Robert Westera Fotografie

“Ik werd benaderd door tekstschrijver Wilfried Poorthuis”, zegt Sabine. “Hij had nog een nummer op de plank liggen, waarvan hij dacht dat het echt iets voor mij zou zijn. Een tekst in het dialect op Burning Heart, de nederrockklassieker van Adje Vandenberg. Ik was blij verrast. Want dit is onbetwist een van de allermooiste nummers uit de Nederpop.”

Tegelijk diende zich ineens een buitenkans aan. “We hadden het erover met Nienke en John van de ‘Heeg Studio Neo Music’ in Bovensmilde dat het in coronatijd zo rustig is in de muziek. Waarop ze mij uitnodigden om dit nummer op te komen nemen. Dat liet ik me vanzelfsprekend geen twee keer zeggen”, vertelt Sabine.

Adje Vandenberg, verantwoordelijk voor het origineel, heeft de vertolking nog niet gehoord. Hij zegt het wel erg eervol te vinden. “Heel mooi dat Sabine dit heeft geflikt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.