Burpees Marathon Raalte brengt bijna 5.000 euro op

RAALTE – De teller van de Burpees Marathon Raalte stond maandag op 4.765 euro. Initiatiefnemers Dylan Kopp en Michel Nijmeijer hopen stiekem komende vrijdag de 5.000 euro aan te tikken, zo meldt de laatste. Het geld is bedoeld om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Dat gebeurt met de aanschaf van waardebonnen bij de Raalter middenstand en horeca, zodat die ook meeprofiteren.

De burpee is een inspannende fitnessoefening. De deelnemers beginnen rechtop staand, dan volgt een kniebuiging, de handen gaan naar de grond, waarna in een sprong de benen naar achteren worden gebracht en de sporter plat op de buik eindigt. En dan weer opstaan en de volgende. Iedereen kon afgelopen zaterdag tegen betaling een kwartier meedoen bij Lifestyle Centre in Raalte. Zo ook burgemeester Martijn Dadema die versterking kreeg van Chelsea Abbenes. Michel en Dylan gaven zelf het goede voorbeeld door de oefening twee keer een uur te doen.

“Het voelt op dit moment alsof ik onder een vrachtwagen heb gelegen”, vertelt Michel. “En dat geldt denk ik ook voor de andere deelnemers. Dat was ook de insteek; dat we het na die tijd nog zouden voelen. De zorg moest ook gewoon door.” Het tweetal is dik tevreden over de actie. En niet voor niks. Vooraf hoopten ze op een opbrengst van 2.500 euro, maar het lijkt erop dat ze die (bijna) gaan verdubbelen.

“We hebben deze actie in een kort tijdsbestek opgezet, maar het is heel erg gaan leven. De sfeer was heel goed!”

Ook doneren? Mail dan naar burpeesraalte@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.