Home / Nieuws / Boskalis werkt met waterschap aan dijkversterking IJsseldijk

Boskalis werkt met waterschap aan dijkversterking IJsseldijk

REGIO – Het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft Boskalis uitgekozen om te werken aan de versterking van de IJsseldijk. Het winnen van deze Europese aanbesteding betekent dat deze marktpartij de werkzaamheden samen met het waterschap gaat voorbereiden en vervolgens uit gaat voeren. Andere marktpartijen die met de aanbesteding meededen, hebben nog de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen. Als de bezwaartermijn is afgelopen en er zijn geen bezwaren ingediend, kan de gunning begin juli definitief worden gemaakt.

De IJsseldijk tussen Zwolle en Olst wordt versterkt om Salland en de stad Zwolle nog beter te beschermen tegen overstromingen. De dertig kilometer lange dijk langs de IJssel, tussen Olst en Zwolle, wordt de komende jaren aangepakt.

Tot 2050 worden in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan 100 kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. Dit wordt gedaan in het kader van het landelijke hoogwaterbeschermingsprogramma.

Meer informatie op www.wdodelta.nl/zwolle-olst en www.hoogwaterbeschermingsprogramma.nl

Lees ook

Coronaproof sekspraatjes op jongerencamping Dennenoord

OMMEN – Medewerkers van GGD IJsselland bezochten dinsdagmiddag 20 juli de jongerencamping Dennenoord in Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.