Acht kroegmaten lopen alternatieve halve marathon

WIJHE/ZWOLLE – Afgelopen zaterdag had de Halve Marathon van Zwolle moeten plaatsvinden, maar die ging dus niet door. Acht kroegmaten uit Zwolle kwamen met een alternatief. Zij vertrokken die ochtend met taxibusjes vanaf het taxibedrijf van Wilfred Hetebrij in Wijhe naar de dijk bij Wijhe, waar het startpunt was. Van daaruit liepen ze 21,1 kilometer naar hun stamkroeg Café de Hetebrij, van Wilfreds zus Elles, in Zwolle.

Iets voor tienen vertrokken ze om ruim twee uur later te finishen bij het café, waar een koud biertje klaarstond. Met de actie wilden de vrienden ook aandacht vragen voor broer en zus Hetebrij, allebei ondernemers met een eigen zaak en allebei getroffen door de coronacrisis. Tot voor kort lag het uitgaansleven immers stil en ook nu draaien ze nog niet op volle kracht. “Supergezellig en zeer geslaagd”, concludeerde Elles na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.