7.500 euro garantiesubisidie voor verhuizing Noaberhuus

WIJHE – Het Noaberhuus Wijhe krijgt van de gemeente Olst-Wijhe een eenmalige garantiesubsidie van maximaal 7.500 euro. De inloopvoorziening was eerder gevestigd bij Ygdrasil in de Langstraat (in de winkel en dagbestedingsplek Bij de Boom). Deze ruimte is echter niet langer beschikbaar en het Noaberhuus heeft nu een andere locatie aan de Langstraat op het oog.

Foto: Facebookpagina Noaberhuus

De organisatie had daarom bij de gemeente om een eenmalige garantiesubsidie gevraagd voor de dekking van de vaste lasten in de opstartfase (vanaf juli 2020 tot en met 2021). Bij Ygdrasil hoefde namelijk geen huur te worden betaald. “Daarnaast heeft het Noaberhuus in de opstartfase wat extra garantie nodig vanwege de coronatijd, waardoor activiteiten pas geleidelijk weer op zullen starten en het een tijdje zal duren voordat ze weer op volle bezetting zitten qua bezoekers”, zo meldt de gemeente desgevraagd

. Het college van B&W heeft wel als voorwaarde gesteld dat voordat het Noaberhuus de nieuwe locatie betrekt er een oplossing moet zijn gevonden voor de stalling van scootmobielen en fietsen. Het Noaberhuus, een samenwerkingsverband van verschillende organisaties (zoals ut Huus, de ouderenbonden en de kerken), biedt een inloopvoorziening met een lage drempel. Iedereen is welkom voor een luisterend oor, ontmoeting, informatie of een activiteit. Er zijn inlooplocaties in Olst en in Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.