3,75 miljoen euro voor leefbaarheid platteland Overijssel

ZWOLLE – De provincie Overijssel investeert 3,75 miljoen euro in de leefbaarheid van het platteland. Daarvoor wordt samen met inwoners en (agrarische) ondernemers het plan ‘Leefbaar Platteland’ ontwikkeld. Dit plan bestaat uit een plattelandsagenda, een netwerk met kennispartners en een subsidieregeling.

De plattelandsagenda moet het evenwicht zoeken tussen stad en buitengebied, landelijke programma’s en lokale ambities en natuur en leefbaarheid. Het tweede spoor is een netwerk van kennispartners. Dat netwerk moet lokale initiatieven ondersteunen met wetenschap, data en kennis van partners. Als derde spoor komt er een subsidie voor projecten die lange termijn bijdragen aan de leefbaarheid op het platteland.

Gedeputeerde Roy De Witte, initiatiefnemer van het plan: “Ik zie veel lokale initiatieven die het platteland in beweging houden. Aan de andere kant zie ik ook mensen die klemlopen omdat ze te lang doorgaan op dezelfde weg. Of omdat ze de toekomst te onzeker vinden. Daar kunnen wij met dit plan bij helpen. Door slim te netwerken komen mensen bij de kennis, de contacten, de middelen en de inspiratie om weer zelf te gaan organiseren.”

De komende maanden wordt de provinciale aanpak uitgewerkt en in gang gezet, inclusief de voorwaarden voor de subsidie. De Witte verwacht de subsidieregeling op 1 september open te kunnen stellen. Als mensen daar ideeën over hebben, kunnen ze nu al mailen naar leefbaarplatteland@overijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.