20.000 euro extra voor Werkgroep Groene Agenda

RAALTE – De Werkgroep Groene Agenda krijgt dit jaar eenmalig 20.000 euro extra van de gemeente Raalte. Dat bedrag komt bovenop de 5.000 euro die de werkgroep, die bestaat uit enkele inwoners van de gemeente Raalte die zich op allerlei manieren inzetten voor een duurzamere, groenere samenleving, jaarlijks krijgt.

De gemeenteraad had eerder opdracht gegeven om het bedrag beschikbaar te stellen. Daarnaast kreeg het Raalter college het verzoek om de uitgaven van de werkgroep in beeld te brengen. De totale kosten van de ambities van de werkgroep kwamen uit op circa 42.000 euro voor 2020. Dat is 17.000 euro minder dan de werkgroep dit jaar dus mag verwachten. Daarom moest dus wel er eerst overlegd worden. De werkgroep heeft aangegeven dat de 20.000 euro extra structureel nodig is. De gemeente wil volgend jaar dan ook de bijdrage opnieuw tegen het licht houden.

Wat het thema communicatie betreft, geeft de werkgroep 5.500 euro uit (schoolpakketten voor nestkasten en bijenhotels, voorlichting en de organisatie van een informatieavond). De uitvoer van het thema biodiversiteit kost 14.000 euro (de plaatsing van bijenhotels, nestkasten en het inzaaien van stroken en bermen in de omgeving Heeten, Laag Zuthem, Heino en Ramele). In het kader van het thema bomen (1.000 euro) worden bomen geplant.. Daarnaast trekt de werkgroep 2.800 euro uit voor monitoring van weidevogels en het meten van de effecten van de inzet van biodiversiteitsmaatregelen op de bestrijding van de eikenprocessierups. Tenslotte is nog een deel van het bedrag van 25.000 euro gereserveerd voor overige groene doelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.