Home / Algemeen / Zwembad Luttenberg lanceert coronacampagne

Zwembad Luttenberg lanceert coronacampagne

LUTTENBERG – Om het zwembad in Luttenberg deze zomer te kunnen openen, moet Stichting ’t Siel vierhonderd abonnementen slijten. Het zwembad aan de Heuvelweg wordt gerund door vrijwilligers. Vorige week lanceerden zij een campagne om de in prijs gereduceerde seizoenkaarten te promoten.

Het zwembad in Luttenberg gaat door de uitbraak van corona een onzekere zomer tegemoet. “We kunnen dit jaar geen losse kaartjes verkopen. Vanwege de veiligheid kunnen er minder mensen naar binnen. Ook willen we niet dat onze vrijwilligers contant geld van hand tot hand laten gaan”, meldt voorzitter Elvira Oldemaat. Ook het snoepwinkeltje blijft dicht. Om al die weggevallen inkomsten op te vangen, moet de stichting vierhonderd abonnementen verkopen in Luttenberg en Mariënheem (de teller staat inmiddels op tweehonderd). “Anders kan het domweg niet uit om het bad te vullen, te verwarmen en te exploiteren”, aldus Oldemaat.
De stichting verkoopt de abonnementen dit jaar tegen gereduceerd tarief van 20 euro per persoon. Dat is 15 euro minder dan vorig jaar. Oldemaat: “Billijk want deze zomer kun je niet altijd zwemmen wanneer je maar wilt.” Het zwembad gaat allicht werken met time slots voor verschillende doelgroepen. Het wordt volgens de organisatoren nog een hele puzzel. “Maar we zijn hier erg goed in het samen de schouders eronder zetten”, meldt Oldemaat. “We beschikken over trouwe vrijwilligers en ouders zijn altijd van goede wil. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we deze zomer nog vaak een verkoelende duik kunnen nemen.”
Vorige week vielen machtigingen in de bus bij alle inwoners van Mariënheem en Luttenberg. Ook op de site www.zwembadluttenberg.nl en Facebook vinden bezoekers de weg naar een abonnement.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.