Zwembad De Tippe en Tijenraan openen de deuren

RAALTE/HEINO – Op 22 mei gaan Zwembad Tijenraan in Raalte en Zwembad De Tippe in Heino gefaseerd open. Sportbedrijf Raalte heeft een aangepast programma gemaakt op basis van protocollen vanuit de zwembadbranche en in afstemming met de gemeente Raalte.

“We waren blij met het nieuws dat binnen- en buitenzwembaden per 11 mei weer open mochten”, zegt directeur Henry Bronkhorst. “Achter de schermen hebben we hard gewerkt om verantwoord open te kunnen. Veel bezoekers kijken er naar uit en ik heb vertrouwen in hun aanpassingsvermogen en begrip.”

Zwembad Tijenraan
De activiteiten in Zwembad Tijenraan gaan niet allemaal tegelijk van start. Op 22 mei beginnen de zwemlessen in het diepe bad. De zwemverenigingen mogen volgen vanaf 25 mei. Vanaf 2 juni zal stapsgewijs het banenzwemmen, groepslessen en waar mogelijk recreatieve activiteiten op woensdagmiddag en zondag opgestart worden.

Alles gaat op online reservering. Via de website van Zwembad Tijenraan kunnen bezoekers vooraf een tijdsvak reserveren om te komen zwemmen. Dit is nodig, omdat er i.v.m. de coronamaatregelen een maximum is gesteld op het aantal bezoekers per bad. “We starten met de zwemlessen in het diepe bad, omdat hiervoor zo min mogelijk fysiek contact tussen de zwemonderwijzer en de kinderen nodig is. Vooralsnog kunnen we helaas de zwemlessen in het ondiepe bad met de anderhalve meter-regel niet kwalitatief verantwoord aanbieden”, zegt Bronkhorst.

Zwembad De Tippe
Ook Zwembad De Tippe gaat vanaf 22 mei open met aangepaste openingstijden en programmering. Er geldt een maximum voor het aantal bezoekers en net als bij zwembad Tijenraan moeten bezoekers vooraf online een tijdsvak reserveren waarin ze komen zwemmen.

Grote groepsactiviteiten zijn naar verwachting onmogelijk om te organiseren met de huidige maatregelen. Daarom heeft Sportbedrijf Raalte samen met Vrienden van De Tippe besloten alle gezamenlijke georganiseerde activiteiten te annuleren.

Sporthallen
De sporthallen in Sportcentrum Tijenraan, het vergadercentrum en het sportcafé blijven vooralsnog gesloten. Er mag buiten gesport worden, als er voldaan wordt aan de regels. Voor alle verenigingen en (commerciële) sportaanbieders geldt dat de activiteiten eerst bij Sportbedrijf Raalte gemeld moeten worden. Dit kan via het aanmeldformulier op de website. Hier staat allerlei informatie, waaronder veelgestelde vragen, protocollen en posters met informatie om te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.