Zorgcentrum Wooldhuis opent speciale ontmoetingsplek: ‘Fijn om elkaar te zien’

HEINO – “Het is best een aparte situatie maar het is zo fijn elkaar te zien”, is een veelgehoorde reactie van cliënten en familie als ze in de ontmoetingsplek elkaar zien en spreken. Op elke locatie van Zorgspectrum Het Zand is nu een dergelijke mogelijkheid gecreëerd. Op Het Wooldhuis in Heino vond de officiële opening plaats op dinsdag 12 mei door burgemeester Dadema en Janine Noordhuis, Raad van Bestuur van Het Zand.  Samen knipten zij het lint door en daarna mocht mevrouw Kamphuis met haar dochter het huisje in gebruik nemen.

Mevrouw Kamphuis vond het heel gezellig om op deze manier met elkaar te kunnen praten. En vooral elkaar van zo dichtbij te zien. “Wat is er in deze tijd toch veel bijzonders mogelijk!” Haar dochter was erg blij met deze mogelijkheid. “We komen wel in de tuin, maar na een gegeven moment heb je een zere net van het naar boven kijken. Dit initiatief maakt dat we wat dichter bij elkaar kunnen zijn.” De ontmoetingsplek op Het Wooldhuis zijn gesponsord door Roelofs Party Service.

De ontmoetingsplek heeft twee aparte ingangen voor bewoners en bezoekers. Die worden gescheiden door een wand van plexiglas met een spreek-luisterverbinding. Met wat plantjes is gezorgd voor een huiselijke sfeer. Na de plaatsing was er even tijd nodig om alles organisatorisch te regelen. “Zoals het plannen van bezoeken om te voorkomen dat mensen elkaar onnodig treffen, maar ook het schoonmaken na een bezoek.’’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.