Werkzaamheden Jan Hooglandstraat Olst gestart

OLST – Maandag zijn de werkzaamheden aan de Jan Hooglandstraat in Olst gestart. Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat de weg veiliger wordt voor fietsers. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind juni afgerond.

Op het deel tussen de Kornet van Limburg Stirumstraat en het Koekoekspad wordt de snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. De kruisingen worden gelijkwaardig, met uitzondering van de Spoorstraat; die kruising blijft een uitrit. Fietsers en automobilisten rijden straks op dezelfde gele rijstrook. Hierdoor moeten automobilisten achter fietsers blijven rijden en kunnen zij alleen inhalen als er geen tegenliggers aankomen. De groene middenstrook tussen de Kleistraat en het Koekoekspad blijft zoals die nu is, net als het onverplichte fietspad vanaf de Kleistraat langs de Koekoeksweg richting de Boskamp. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, mag er niet meer geparkeerd worden langs de Jan Hooglandstraat.
Op het deel tussen het Koekoekspad en de Zandwetering wordt de maximum snelheid 50 kilometer per uur. De bebouwde komgrens van Olst wordt verplaatst van het Koekoekspad naar de Zandwetering. De werkzaamheden aan dit deel van de weg starten later.
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden aan de Jan Hooglandstraat omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de weg open.
Voor vragen en/of opmerkingen kan men contact opnemen met projectleider Gerard van den Blink, tel. 14 0570 of mail naar gemeente@olst-wijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.