Waterschap ruimt 600.000 kilo drijfafval op

REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft de afgelopen weken 600.000 kilo drijfvuil opgeruimd langs de dijken. Door het hoogwater eerder dit jaar was dit drijfafval aangespoeld. Het waterschap verwijderde het afval, omdat het de grasmat van de dijk verstikt als het blijft liggen.

WDODelta voerde de opruimacties uit langs de IJssel, de Vecht, het Zwarte Water, het Zwarte Meer en het Ganzendiep. Het drijfvuil, in vakjargon ‘daak’ genoemd, bestond naast takken, boomstammen, gras en riet, ook uit afval, zoals jerrycans, pallets, blikjes, flessen, plastic, laarzen en zelfs deuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.