VVD Raalte wil programma voor agrofoodsector

RAALTE – De VVD Raalte is voorstander van een lokaal programma voor de agrofoodsector in de gemeente. Zo’n programma was al een beoogd onderdeel van het nieuwe economische beleid, maar heeft wat de VVD betreft nu, gezien de coronacrisis, extra prioriteit. De partij heeft daarom schriftelijk aan het college gevraagd of zo’n lokaal actieprogramma ten behoeve van de sector een optie is. Daarnaast wil de partij weten of het college bereid is om daartoe in overleg te gaan met partijen als LTO, Universiteit Wageningen, Kennispoort regio Zwolle, de banken, de topsector agrofood, de provincie, het ministerie van LNV, VNO-NCW, MKB Nederland en het lokaal georganiseerde bedrijfsleven. “De economische impact van het Coronavirus is enorm”, zo stelt de VVD. “Recent onderzoek laat ook zien dat met name een schok in de landbouw enorm kan doorwerken in de totale Nederlandse economie. Bekend is dat het Rijk in eerste instantie de sectoren heeft ondersteund die van de een op andere dag werden geconfronteerd met een acute vraaguitval door het wegvallen van de exportmarkt zoals bijvoorbeeld de sierteelt. Maar hoe zit het nu met de landbouw en aanpalende sectoren als bijvoorbeeld de voedingsindustrie, de stallenbouw, (landbouw)machine-industrie in de gemeente Raalte?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.