Vaarseizoen Overijssel van start

ZWOLLE – Het vaarseizoen in Overijssel is sinds afgelopen maandag begonnen. Sinds die dag worden de bruggen en sluizen in Overijssel weer bediend volgens het zomerse regime. Dit betekent een versoepeling van het eerdere uitstel van de start van het vaarseizoen tot 1 juni.

De nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid bieden ruimte om, onder strikte voorwaarden, de bediening van de vaarwegen in Overijssel weer op te pakken. Het besluit om het vaarseizoen op 18 mei te starten, is genomen in afstemming met gemeenten, waterschappen en andere provincies.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden gesteld om de veiligheid van alle betrokkenen te kunnen waarborgen. Medewerkers die de bruggen en sluizen bedienen, moeten veilig kunnen werken. Dit betekent dat zij voldoende afstand van elkaar en de vaarweggebruikers moeten kunnen houden. Vaarweggebruikers krijgen extra informatie over veiligheid op en rond het water. Fietsers en voetgangers moeten bij het wachten voor afsluitbomen voldoende afstand van elkaar kunnen houden. De drukte in sluizen en op het water moet beheersbaar zijn.

Dit kan leiden tot extra wachttijden, en waar nodig, bij te grote drukte, wordt de bediening afgeschaald. De handhaving op veiligheid op en rond het water moet gewaarborgd zijn. De regelgeving vanuit rijksoverheid en noodverordeningen zijn onverkort van toepassing op alles op en rond het water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.