Unieke chocolade voor zorgmedewerkers

RAALTE – Peter en Anneke Huurman uit Raalte hebben de afgelopen week chocolade overhandigd aan medewerkers van diverse zorginstelligen in Raalte en omgeving. Het stel bood de chocolade aan namens Mercy Ships. De chocolade is afkomstig van een enorme maquette van de Global Mercy, het nieuwe, nog in aanbouw zijnde schip van de organisatie, dat was nagebouwd van chocolade-elementen.

Mercy Ships vaart al veertig jaar lang met een ziekenhuisschip langs Afrikaanse havens. De organisatie biedt gratis medische zorg aan de allerarmsten in Afrika. Vaak mensen die lijden aan brandwonden, misvormde benen en vooral tumoren. De Africa Mercy is 150 meter lang, heeft vijf operatiekamers, 82 bedden en 450 vrijwilligers uit vijftig landen. Ook inwoners van Raalte en Deventer zijn betrokken bij het initiatief, zoals Marianne, dochter van Peter en Anneke. “Marianne is als vrijwilliger meer dan tien jaar geleden drie jaar lang werkzaam geweest op het schip de Africa Mercy”, vertellen Peter en Anneke. “Het werk heeft haar zo gegrepen dat ze na die drie jaar op het hoofdkantoor van Mercy Ships Holland in Rotterdam is gaan werken. Inmiddels is ze directeur van Mercy Ships Holland.”

Als fundraising werd in februari van dit jaar het nieuwste, nog in aanbouw zijnde schip, de Global Mercy, nagemaakt van chocolade-elementen. 1620 plakken chocola van 40 bij 60 cm, elk 10 kilo, vormden samen het chocoladekunstwerk, gemaakt door chocolatier Frits van Noppen. Het kunstwerk was 27 meter lang en 14,40 meter hoog. Het stond in de Onderzeebootloods in Rotterdam, waar meer dan 3.500 mensen het kwamen bewonderen. Het werd het grootste chocoladekunstwerk ooit en is opgenomen in het Guinness Book of World Records. De actie bracht meer dan 700.000 euro op door de verkoop van de elementen.

Mercy Ships schenkt nu in het kader van de actie ‘Zorg voor de zorg’ de resterende stukken chocolade aan collega-zorgmedewerkers. Marianne stelde ook voor om chocolade-elementen te schenken aan zorginstellingen in Raalte en omgeving; een taak die Peter en Anneke op zich hebben genomen. Het Deventer Ziekenhuis heeft onlangs twee elementen gekregen; daarnaast ging er ook chocolade naar Dimence, Swaenewoerd, Angeli Custodes en het Hofstedehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.