Stichting Leergeld: ‘Landelijke Leergeld Dag harder nodig dan ooit door coronacrisis’

REGIO – In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Via lokale stichtingen biedt Stichting Leergeld deze kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

In 2019 konden 126.838 kinderen uit deze gezinnen meedoen met deze activiteiten meedoen door een bijdrage van Stichting Leergeld. Stichting Leergeld Salland hielp 536 kinderen in de gemeente Raalte.

Laptops
Stichting Leergeld moest de afgelopen twee maanden snel acteren. Samen met lokale netwerken zijn er ruim achtduizend laptops en tablets verspreid onder kinderen die voor het noodzakelijke thuisonderwijs geen laptop of tablet hadden. Zo werden er in Salland vijftien laptops weggegeven.

Gevolgen van de coronacrisis
Als gevolg van de coronacrisis dreigt een grote groep mensen door een terugval in inkomen in de financiële problemen te raken. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat kinderen kunnen ontspannen en mee kunnen doen met andere kinderen. Voor de ouders betekent dit in ieder geval een zorg minder”, zegt Gaby van den Biggelaar van Leergeld Nederland. “We denken dat veel van deze gezinnen Stichting Leergeld nog niet kennen óf niet beseffen dat ook zij in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning.”

Landelijke Leergeld Dag
Elk jaar op 1 juni wordt de Landelijke Leergeld Dag georganiseerd, waarop er aandacht is voor het werk van Stichting Leergeld. Normaliter wordt er ergens in het land een bijeenkomst georganiseerd. In deze tijden van corona vindt de Landelijke Leergeld Dag plaats op sociale media. Op 1 juni doet Stichting Leergeld via sociale media een oproep aan álle gezinnen met kinderen die kampen met geldgebrek, óók aan die gezinnen die nu als gevolg van de Corona crisis in de financiële problemen zijn geraakt!

Leergeld Salland roept ouders uit deze gezinnen uit de gemeente Raalte op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via de website  of via de website van Sam&.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.