Sportverenigingen in Olst-Wijhe gecompenseerd door overheid en gemeente

OLST/WIJHE –  De gemeente Olst-Wijhe heeft sportverenigingen binnen haar gemeente geïnformeerd over het brede steunpakket dat minister Van Rijn (Medische zorg en Sport) op 1 mei bekend maakte. Dat steunpakket compenseert gemeenten voor de kwijtschelding van huurkosten voor sportverenigingen die geconfronteerd zijn met een omzetdaling over de periode 1 maart 2020 tot 1 juni 2020 als gevolg van de coronamaatregelen. Dit houdt in dat sportverenigingen gedeeltelijk of geheel gecompenseerd worden voor de huurkosten.

Omdat niet bekend is hoe het steunpakket er in de praktijk uit gaat zien, heeft Olst-Wijhe de sportverenigingen gevraagd om de huur voor de sportfaciliteiten voorlopig niet te voldoen en om gebruik te maken van de regeling tot uitstel van betaling tot en met 31 augustus 2020.

Opstart sportactiviteiten
De sportverenigingen in Olst-Wijhe hebben vorige week overleg gehad met de gemeente over het opstarten van hun sportactiviteiten. Vanaf 28 april mogen kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar gebruikmaken van de sportvelden. Voor jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar geldt dit ook, maar dan met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Het gaat dan alleen om trainingen; wedstrijden en toernooien zijn niet toegestaan.

De binnensportaccommodaties, waaronder sporthallen, blijven gesloten en zijn niet toegankelijk. De sportverenigingen hebben hun leden inmiddels op de hoogte gesteld van de trainingsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.