Solarfields werkt aan inloopavond over plannen zonnepark bij Vlaminkhorst

GRONINGEN – Zonneparkprojectontwikkelaar Solarfields zegt bezig te zijn met de organisatie van een inloopavond over de plannen voor het zonnepark bij landgoed de Vlaminkhorst in Heino. Op woensdag 15 april vond er een webinar plaats over het initiatief. Dat is terug te kijken via staging2.solarfields.nl/zonnepark-heino. Ook zijn daar de uitwerkingen van de gestelde vragen en de feedback vanuit de omgeving terug te vinden.

“Hoewel wij met de webinar al een hoop vragen weg hebben kunnen nemen, zijn er wellicht ook vragen voor terug gekomen”, zo schrijft Solarfields in een brief aan de omwonenden. “Wij zijn ons dan ook bewust van de noodzaak van en de behoefte aan een fysieke bewonersavond. Momenteel wordt er gewerkt aan een opzet voor een inloopavond die voldoet aan de richtlijnen vanuit de RIVM. Zodra er meer bekend is over de invulling hiervan, zal er afstemming met de gemeente plaatsvinden en zullen wij u hierover berichten.”

Solarfields zegt dat de opmerkingen en aanbevelingen van de omwonenden worden meegenomen in het ontwerp. “Met behulp van een (digitale) ontwerpsessie met een landschapsarchitect zullen diverse belanghebbenden tot een ontwerp komen dat zoveel mogelijk aansluit bij de eisen en wensen vanuit de omgeving. Dit ontwerp zal gepresenteerd worden tijdens de bewonersavond, zodat u nogmaals de mogelijkheid heeft om feedback te geven op de voorgestelde plannen.”

“Naast een presentatie van de manier waarop wij vorm willen geven aan de landschappelijke inpassing, zal er ook tijd en aandacht besteed worden aan visualisaties en de mogelijkheid tot financiële participatie in het project. Bovendien biedt een fysieke kennismaking mogelijkheid tot interactie en discussie waar dit gewenst is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.