Schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren weer open voor recreatievaart

VILSTEREN – Vanaf maandag 18 mei zijn de schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren in de Overijsselse Vecht weer open voor de recreatievaart. Dit betekent een versoepeling van het eerdere uitstel van het vaarseizoen tot 1 juni vanwege coronamaatregelen. De nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid bieden ruimte om, onder strikte voorwaarden, deze sluizen van Waterschap Drents Overijsselse Delta weer te bedienen.

De provincie Overijssel besloot het vaarseizoen op maandag 18 mei te starten in afstemming met gemeenten, waterschappen en andere provincies. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden gesteld om de veiligheid van alle betrokkenen te kunnen waarborgen. Zo moeten de medewerkers die de bruggen en sluizen bedienen veilig kunnen werken. Ook moeten fietsers en voetgangers die wachten bij de afsluitbomen voldoende afstand kunnen houden.

Normaal gesproken start ieder jaar rond Pasen het zogeheten ‘schutseizoen op de Vecht’ en is het in de voorjaars- en zomermaanden een komen en gaan van recreatievaarders. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Rijksoverheid maatregelen af om verspreiding van het virus op het water tegen te gaan. Recreatievaart leidt namelijk tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.