SallandWonen neemt 31 woningen Mooiland over

RAALTE/EDE – Woningstichting SallandWonen neemt per 30 juni in totaal 31 huurwoningen in Raalte over van woningcorporatie Mooiland. SallandWonen verhuurt uitsluitend woningen en ander vastgoed in Raalte en Olst-Wijhe en is daarom “de logische kandidaat voor de overname van deze woningen”. Het gaat om negen huurwoningen aan de Bernhard van Galenstraat en 22 woningen aan de Meidoornlaan.

Foto: Enkele betrokken woningen aan de Bernhard van Galenstraat

Mooiland richt zich vooral op Noordoost-Brabant, Gennep en de BAAN-regio (Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen). Buiten dat gebied is het bezit sterk versnipperd. “Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk”, zo schrijven SallandWonen en Mooiland in een persbericht.

Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.  Inmiddels is een behoorlijk aantal van deze verkooptrajecten met succes afgerond. Zo verkocht Mooiland eind 2019 de laatste van in totaal 1.500 woningen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

In 2016 was Mooiland nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 100. Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij wilden de woningen die wij verkopen in Raalte graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Woningstichting SallandWonen, als regionaal verankerde organisatie. Zij weten wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen: “Het is logisch dat Mooiland ons benaderde voor de verkoop van hun woningen in Raalte, omdat wij veel woningen verhuren in Raalte. Ik ben blij dat Mooiland en SallandWonen het samen eens konden worden. Alle huurders van Mooiland in Raalte hebben inmiddels een kennismakingsbrief van ons ontvangen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.