Sallandse Wandelvierdaagse afgelast

RAALTE – De Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) gaat dit jaar niet door. Het bestuur van Stichting SW4D heeft besloten om de stekker eruit te trekken naar aanleiding van de recente brief van het kabinet waarin staat dat grote evenementen pas weer door kunnen gaan als er een vaccin is tegen het coronavirus.

“Onlangs nog berichtte ik u vol goede moed dat wij ons best doen een volwaardige dertiende editie van de Sallandse Wandelvierdaagse te organiseren”, zo schrijft Chris de Bont, voorzitter van het bestuur van Stichting SW4D in een brief naar verschillende relaties en betrokkenen bij de wandelvierdaagse. “Dit optimisme was gebaseerd op de kans dat na 1 september de mogelijkheden verruimd zouden worden. De brief d.d., 7 mei van het kabinet stelt duidelijk, dat massale evenementen niet mogelijk zijn zolang er geen vaccin gevonden is. De SW4D is zo’n evenement met landelijke uitstraling en kan daarom in 2020 niet doorgaan.”
“We denken na over een alternatieve wandelbeleving in 2020, maar het is nog te vroeg om daar al iets over te zeggen”, zo schrijft De Bont in een persbericht. “Wij vinden het uiterst jammer dat we het evenement moeten cancelen, vooral omdat zo veel betrokkenen hiermee getroffen worden, denk aan de vele leveranciers. Maar ook de vrijwilligers en wandelaars hadden goede moed en zin. We zullen elkaar weer zien: blijf gezond en blijf wandelen; op afstand maar nabij.”
De dertiende editie van de SW4D staat nu gepland van 19 tot en met 22 oktober 2021. Meer informatie op staging2.sw4d.nl.

Foto: Luck Haerleman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.