ROV introduceert eigen cadeaubonnen

‘Het is belangrijker dan ooit om lokale ondernemers te steunen’

RAALTE – Het ROV biedt met ingang van mei cadeaubonnen aan die gebruikt kunnen worden bij alle aangesloten winkels in het Raalter centrum. “Eigenlijk bestond het idee al voor de coronacrisis”, vertelt Huub ter Haar namens het ROV. “De huidige situatie heeft er echter voor gezorgd dat het belangrijker is dan ooit om de lokale ondernemers te steunen en daarom hebben we besloten om de bonnen sneller te introduceren.”

De ROV-cadeaubonnen zijn niet helemaal nieuw. “In de kersttijd boden we dergelijke bonnen aan voor bedrijven, leuk voor in het Kerstpakket, maar het is voor het eerst dat we ze nu ook buiten dat seizoen presenteren. Als je zo’n bon koopt en cadeau geeft, komt dat ten goede aan de ROV-leden in het centrum van Raalte.”

De Raalter ondernemers hebben niet stil gezeten in de afgelopen weken. Al snel na de ‘intelligente lockdown’ lanceerden ze de site Beleefraalte.nl. Naast het plaatsen van bestellingen (afhalen én bezorgen) is het er mogelijk om afspraken te maken. Zo kan men brood bestellen bij de bakker, vlees van de slager thuisbezorgd krijgen, kleding op afspraak passen in de winkel of een afspraak maken om gordijnen op te laten meten. “Zodat we op afstand kunnen laten zien wat we te bieden hebben”, stelt Huub.

Al snel daarna volgde een speciale paaspakkettenactie, waarbij de deelnemers hun bestelde pakketten op konden halen bij een soort drive-through (aan de Herenhof). “En vorige week hadden we onze Koningsdagactie”, vertelt Huub. “Die acties liepen goed. En er komen ook dergelijke acties in de aanloop naar Moederdag en Vaderdag. Ook met de mogelijkheid om de pakketten thuis te laten bezorgen. Al met al is er al een hoop gebeurd; alles om de lokale economie draaiende te houden.”

Eigen weg

Volgens Huub is de sfeer bij de ROV-leden naar omstandigheden best goed. “Al snel na de lockdown besloten velen om hun openingstijden aan te passen; deels dicht te gaan of juist langer open te blijven. Daar biedt de verruiming van de winkeltijdenwet gelukkig ook ruimte voor. Maar we willen wel proberen om de tijden een beetje geüniformeerd te houden. Aan een versnippering qua openingstijden heeft niemand wat. Dan maak je elkaar zwakker. Het is natuurlijk minder druk in het centrum. Je merkt dat iedereen nu zijn eigen weg zoekt in hoe om te gaan met alle veranderingen en probeert om toch omzet te blijven maken. De horeca is dan wel dicht, maar bij meerdere horecazaken zijn ze nu bezig om het interieur aan te pakken. En we denken natuurlijk ook vooruit. Als alles, aangepast aan de nieuwe maatstaven, weer een beetje genormaliseerd is, zullen er heel wat speciale acties op touw worden gezet. We moeten zichtbaar blijven en zorgen dat de consumenten ons niet vergeten, dat is nu belangrijker dan ooit.”

De cadeaubonnen (à 5 euro, 10 euro, 15 euro, 20 euro, 25 euro en 50 euro) zijn vanaf de eerste week van mei verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren aan de Herenstraat 14 en via Beleefraalte.nl. Op staging2.winkeleninraalte.nl zijn de deelnemende ondernemers te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.