Regionale zorgorganisaties werken aan bezoekregeling voor verpleeghuizen

REGIO – In verpleeghuizen waar geen sprake meer is van zieke of besmette cliënten worden vanaf 25 mei weer bezoekers ontvangen. Carinova, Solis, Humanitas, De Parabool, ’t Dijkhuis en ZGR werken nauw samen om op een verantwoorde manier invulling te geven aan de bezoekersregeling.

Zo mag er per cliënt één vaste bezoeker langskomen. “Dat bezoek zal wel zeer zorgvuldig geregeld moeten worden”, laten de zorgorganisaties weten. “De gezondheid van de cliënten, medewerkers en de bezoeker zelf staat voorop.” Het bezoek zal conform de strakke richtlijnen van de Handreiking Verpleeghuizen geregeld worden.

Eindelijk weer bezoek
Na een periode van meer dan twee maanden mogen bewoners eindelijk weer hun geliefden ontmoeten. “Zoveel weken zonder ‘live’ bezoek is voor deze mensen erg lang”, benadrukken de zorgorganisaties.

Op veel locaties is momenteel geen sprake meer van besmettingen en kan er dus weer bezoek ontvangen worden. Om ervoor te zorgen de situatie veilig blijft, wordt het bezoek zorgvuldig geregeld. Locaties gaan gefaseerd weer open en per locatie zal er een stappenplan gemaakt worden. Op de websites van de verschillende organisaties is vanaf maandag 25 mei te vinden welke regels er per locatie gelden.

Een bezoeker per bewoner
Wat wel voor alle locaties die bezoekers mogen toelaten geldt, is dat iedere cliënt een vaste bezoeker per week mag ontvangen. Deze bezoeker meldt zich van tevoren aan en geeft een tijdstip door. Als de bezoeker zich bij de locatie meldt, krijgt hij of zij in de meeste gevallen een mondkapje en handschoentjes, wordt de lichaamstemperatuur gemeten en wordt hij of zij persoonlijk begeleid naar de cliënt. Ook worden gegevens als adres, telefoonnummer en mailadres van iedere bezoeker geregistreerd. Mensen kunnen dus nog niet spontaan op bezoek bij hun vader, moeder, opa of oma.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.