Raalte verkoopt restgronden Zegge VI en VII

RAALTE – De gemeente Raalte heeft bijna drie hectare aan restgronden bij bedrijventerreinen de Zegge VI en VII verkocht. Deze gronden zijn niet meer nodig voor gebiedsontwikkeling. De gronden hebben een agrarische bestemming en liggen net buiten het bedrijventerrein aan de Heesweg ten oosten van de Zegge VI en ten zuiden van de Zegge VII.

De gronden waren eerder aangekocht van agrarische bedrijven in de buurt. Daar worden ze nu ook weer aan verkocht. Daartoe zijn de gronden ingebracht bij een vrijwillige kavelruil ten gunste van herstelmaatregelen rondom het Boetelerveld en verkeersmaatregelen voor de N35. Dit tegen prijzen die overeenkomen met de agrarische waarde bij een kavelruil. De gronden zijn verkocht voor dik 188.000 euro. De meeropbrengst, ten opzichte van de boekwaarde, is bijna 65.000 euro. Dat bedrag is bestemd voor de algemene reserve grondexploitaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.