Raalte alvast begonnen met ontwerp nieuwe woonwijk Luttenberg

RAALTE – De gemeente Raalte is alvast begonnen met het stedenbouwkundig ontwerp voor de nieuwe woonwijk aan de Luttenbergerweg/Heuvelweg in Luttenberg. Daarmee loopt de gemeente alvast vooruit op de grondaankoop, die nog niet rond is. Wel vinden daarover momenteel gesprekken plaats.

Een stedenbouwkundig ontwerp geeft weer hoe de buurt wordt ingericht. Waar kunnen woningen gebouwd worden? En hoe komt de openbare ruimte eruit te zien? Wethouder Wout Wagenmans: “We vinden het belangrijk om dit samen te doen. Om de eerste stappen te kunnen zetten, hebben we alvast input opgehaald bij de directe omgeving. Dit nemen we mee bij het opstellen van een conceptontwerp. We presenteren dit ontwerp vervolgens aan de inwoners van Luttenberg, zodat iedereen kan meepraten.”
Na een aanpassingsronde waarin de reacties uit het dorp verwerkt worden, stelt het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp vast. Het streven is om eind dit jaar het bestemmingsplan gereed te hebben, zodat dit begin 2021 ter inzage gelegd kan worden. In de eerste helft van 2021 start dan de kaveluitgifte en in de tweede helft van 2021 zal de grond bouwrijp worden gemaakt. De gemeente verwacht dat de bouw van de woningen eind volgend jaar kan beginnen.
Gedurende het gehele traject is er regelmatig overleg met Plaatselijk Belang Luttenberg.
Voor de eerste tien jaar is er behoefte aan twintig tot dertig woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen. Dit is het aantal woningen wat uitgegeven zal worden. Om dit te realiseren is ongeveer de helft van de locatie nodig. Er wordt echter een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de hele locatie, zodat uitbreiding in de toekomst eventueel mogelijk is.

Voor meer informatie zie staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Mensen met interesse in een kavel kunnen zich daar ook (laten) registreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.