Provincie Overijssel wil 1,1 miljoen bomen planten

REGIO – De provincie Overijssel heeft een plan opgesteld om de komende jaren 1,1 miljoen bomen te planten. Matthijs Nijboer, directeur van Natuur & Milieu Overijssel en gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher lanceren hiervoor het platform staging2.iedereeneenboom.nl.

“Natuur is overal in Overijssel”, zegt Ten Bolscher. “Niet alleen in de beschermde natuurgebieden, maar juist in onze directe woonomgeving. Je eigen tuin, het park of de boomgaard waar je vaak langs komt. Wij willen de natuur dichter bij onze inwoners brengen en hun initiatieven steunen.”

Naast de actuele teller, die nu op 15.445 bomen staat, staat er op de website een overzicht wat er allemaal gebeurt in de verschillende buurten en regio’s. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1.1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.