Home / tweetpost / Provincie Overijssel wil 1,1 miljoen bomen planten

Provincie Overijssel wil 1,1 miljoen bomen planten

REGIO – De provincie Overijssel heeft een plan opgesteld om de komende jaren 1,1 miljoen bomen te planten. Matthijs Nijboer, directeur van Natuur & Milieu Overijssel en gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher lanceren hiervoor het platform www.iedereeneenboom.nl.

“Natuur is overal in Overijssel”, zegt Ten Bolscher. “Niet alleen in de beschermde natuurgebieden, maar juist in onze directe woonomgeving. Je eigen tuin, het park of de boomgaard waar je vaak langs komt. Wij willen de natuur dichter bij onze inwoners brengen en hun initiatieven steunen.”

Naast de actuele teller, die nu op 15.445 bomen staat, staat er op de website een overzicht wat er allemaal gebeurt in de verschillende buurten en regio’s. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1.1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden.

Lees ook

Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen RAALTE – Ilona Hiddes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.