Oproep Overijssel en Gelderland aan Den Haag om ‘Nederland slim te benutten’

REGIO – De provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland hebben vorige week donderdag in het kader van de nieuwe campagne ‘Nederland slim benutten’ de politieke partijen in Den Haag opgeroepen om meer oog te hebben voor Oost-Nederland. Daarmee doelen ze natuurlijk specifiek op de (economische) mogelijkheden die de regio biedt qua kennis en ruimte.

Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema: “Voor de aanpak van de transities in het post-corona-tijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig. De regio’s in Oost-Nederland hebben de kracht, de ruimte en de kennis op het gebied van gezonde voeding, circulaire economie, medische technologie, energie en waterstof, natuur en recreatie, logistiek, slimme industrie en nieuwe sleuteltechnologieën zoals Artificial Intelligence.”

Commissaris van de Koning van Gelderland John Berends: “Met ‘Nederland slim benutten’ sporen we onder meer met een e-card politieke partijen aan om gebruik te maken van de Kracht van Oost, de regio’s te ondersteunen en de aangedragen oplossingen beschikbaar te stellen aan de rest van Nederland. Daarnaast hebben we de website staging2.nederlandslimbenutten.nl gelanceerd, waar politieke partijen kunnen putten uit een breed keuzemenu aan oplossingen, die vanuit de regio’s in Oost-Nederland worden aangedragen.”

Vertegenwoordiging

De oproep is specifiek gericht aan de politieke partijen in Den Haag, die – ook tijdens de coronacrisis – bezig zijn met de verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. De provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s streven daarbij naar een evenredige vertegenwoordiging uit Oost-Nederland in een nieuwe Tweede Kamer. Hiervoor zouden zeker vijfentwintig kandidaten uit Oost-Nederland op verkiesbare plekken op de kandidatenlijsten moeten komen te staan.

De campagne ‘Nederland slim benutten’ is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, Regio Achterhoek, FruitDelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.