Ook Ponyweek in Heeten gaat niet door: ‘Teveel onzekerheid’

HEETEN – Hoewel de jaarlijkse Ponyweek in Heeten pas in de vierde week van september in de agenda staat, heeft de organisatie besloten om het toch af te gelasten. “In de laatste persconferentie gaf minister-president Rutte aan dat er geen evenementen in ons land mogelijk zijn tot 1 september. Tevens werd aangegeven, dat we ons moeten voorbereiden op een langdurige periode van de 1,5 meter samenleving. Als bestuur hebben we ons toen de vraag gesteld of we dan in de 4e week van september wel een Ponyweek willen en kunnen organiseren.”

Foto: Ponyweek 2019 (archief)

Door de onzekerheid heeft Stichting Helami besloten om de stekker er voor dit jaar uit te trekken. “Er is op dit moment immers geen enkele zekerheid of er na deze datum wel mogelijkheden zijn
voor een grootschalig evenement.Al veranderen de regels na 1 september in positieve zin, wij denken door alle beperkingen die dan nog zullen gelden, geen Ponyweek waardig feest te kunnen organiseren.”