Nieuw Stevenskamp weer stap dichterbij

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor Nieuw Stevenskamp in Heeten. Zorggroep Raalte wil een nieuw appartementengebouw realiseren op de plek van de huidige Stevenskamp. Dat nieuwe woonzorggebouw moet plaats bieden aan 48 appartementen voor ouderen met een intensieve zorgvraag.

Op dit moment beschikt de Stevenskamp nog over 71 appartementen. Alleen ouderen die behoefte hebben aan 24-uurs zorg kunnen straks bewoners worden van het nieuwe gebouw. De Stevenskamp is nu deels drie lagen hoog. Het nieuwe gebouw moet twee lagen hoog worden en bestaan uit kleinschalige woonblokken die rondom een woonhofje komen te liggen. Deze kleinschalige woonblokken vormen dan tezamen één gebouw. Het gebouw moet op de begane grond ook plaats bieden aan een centraal multifunctioneel hart: een ruimte om wat te eten en drinken (inclusief een terras) en ruimtes voor personeel, de huisarts en de prikpolie.

Het gebouw zal dichter op de Weseperweg komen te staan dan nu het geval is. Nieuw Stevenskamp en de noordzijde van Stevenserf (de nabijgelegen zorglocatie voor ouderen met dementie) worden met elkaar verbonden door een transparante verbinding (een doorzichtige gang). Daarnaast is het de bedoeling om de buitenruimte in te richten tot een parkachtig geheel. De parkeerplaatsen worden grotendeels tussen het nieuwe gebouw en de Weseperweg gerealiseerd. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 1 juli ter inzage. In die periode is er voor iedereen gelegenheid tot het indienen van een zienswijze bij de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.