Natuurbericht: Natuur met een zwart randje

Het zal een mooie dag worden, zo is beloofd. Ben benieuwd. De vogels zingen het hoogste lied en het vroege zonnetje schijnt al mooi aan de strakblauwe lucht. Alleen een groot vliegtuig gooit roet in het eten. De mooie witte condenssporen met waterdamp en roetdeeltjes waaieren langzaam uit en zijn niets anders dan kunstmatige broeikaswolken geworden. En bedankt maar weer.

Kijk, ik ben niet de enige die aan het dauwtrappen is. Een jonge reebok is nog op pad en wandelt rustig voorlangs. Hé, dat is gek. De mierenhoop die ik al wel twintig jaar volg is helemaal uitgestorven Het bouwwerk heeft inmiddels al wel een diameter van anderhalve meter. Bij elk wandelrondje hier ging ik er even langs. Gewoon om eventjes te genieten van deze druk krioelende insectengroep.

De beschermde bosmieren gaan steeds meer tot de bedreigde diersoorten behoren. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de leefomgeving. Wat eeuwig zonde nou. Er is geen spoor van leven meer. Hoe mooi was het de laatste keer. Een deel van de werksters maakte zich druk om een piepklein donsveertje op de bult. Wat waren ze druk om het te verwijderen. Het veertje ging van links naar rechts en van voor naar achter. Er was geen echt plan. Gewoon loslaten zou ik zeggen, dan was het ook gewoon weer weggewaaid.

Kijk hier op het mulle zandpad. Reeënsporen, hazen en dat moet van een vos zijn. Er zitten hier inderdaad vossen en ook dassen. En daar een zwarte specht en kijk vier buizerds hoog boven me. De maand mei, de natuur is op zijn mooist. Haha, hoor eens! Hoe mooi is dat? De koekoek bemoeit zich er weer eens mee. Het is geen voorjaar zonder deze deugniet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.