Miljoen euro extra voor innovatie in mkb

REGIO – De provincie Overijssel trekt een miljoen euro extra uit voor innovatie in het midden en kleinbedrijf (mkb). Het geld is bedoeld voor haalbaarheidsonderzoek naar innovatieve ideeën op het gebied van digitalisering, innovatie en duurzaamheid. “Er blijkt hiervoor grote belangstelling vanuit het bedrijfsleven”, zo stelt de provincie in een persbericht.

Begin april werd een regeling hiervoor geopend, maar die was binnen een dag volledig overtekend. Voor de beschikbare 1.152.000 euro, werden maar liefst 177 aanvragen ingediend. De provincie heeft nu besloten de subsidieregeling te verdubbelen. Per aanvraag kan maximaal 20.000 euro subsidie worden gevraagd.

Volgens de provincie is het opvallend dat het aantal subsidieaanvragen voor de innovatieregeling (177 dus) nog hoger ligt dan in voorgaande jaren (143 aanvragen in 2018, 144 in 2019). Gedeputeerde Eddy van Hijum voor Economie: “Het is lastig om hier precies een verklaring voor te geven. Desgevraagd laten ondernemers weten dat ze zich willen voorbereiden op de periode na de crisis. Mensen die nu wellicht in het reguliere proces minder hebben te doen, worden vrijgespeeld voor research en development. Ik vind dat verstandig ondernemerschap voor bedrijven die dit kunnen. Maar ik besef ook dat er veel ondernemers zijn die op dit moment vooral bezig zijn met overleven op de korte termijn. We blijven ons onverminderd inzetten om hen de weg te wijzen naar de landelijke noodregelingen.”

Haalbaarheidsonderzoek

Een belangrijk onderdeel van innovatie is haalbaarheidsonderzoek naar technische en economische kansen van en risico’s van een product, proces of dienst. Om innovatie te stimuleren is de provincie Overijssel bereid een deel van de onderzoekskosten voor haar rekening te nemen, tot een maximum van 40 procent of 20.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.