Home / tweetpost / Meerdere woningen ontruimd na explosie in Zwolle

Meerdere woningen ontruimd na explosie in Zwolle

ZWOLLE – Een explosie in de straat Geleen in Zwolle heeft er vannacht voor gezorgd dat meerdere woningen ontruimd moesten worden. Rond drie uur hoorden buurtbewoners een harde knal, waarna de brandweer met loeiende sirenes arriveerde.

Dat meldt RTV Oost.

De explosie ontstond in een meterkast van een woning, wat de explosie heeft veroorzaakt is niet bekend. Er raakte niemand gewond. Buurtbewoners zouden vlak na de explosie een auto hebben horen wegrijden. De politie heeft camerabeelden van een naastgelegen pand opgevraagd om daar meer over te weten te komen. Naast de brandweerlieden waren er ook medewerkers van Enexis aanwezig om gas en elektra tijdelijk af te sluiten.

Bovendien werd ook de teamleider van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) opgeroepen voor advies. Meerdere woningen hebben behoorlijke schade opgelopen door de harde knal. De Forensische Opsporing zal vandaag een sporenonderzoek uitvoeren, waardoor de oorzaak van de explosie aan het licht moet komen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.