Lauk: Saai

Het was een beetje ‘ik mag weer naar school’. Ik kon eindelijk naar mijn barbier Murad en naar pedicurist (als dat vak zo heet tenminste) Annemarie. Wat onwennig maar hoog tijd voor achterstallig onderhoud. Annemarie legde ik de stelling voor dat een behandeling voor lange mensen nooit verboden had hoeven te worden. Ik ben namelijk 1.91 m. Als ik languit ga liggen dan zit er meer dan 1.50 m aan Lauk tussen een hoestende mond en tenen. Niks tussen te krijgen, al is het niet eerlijk voor kleinere mensen.

Het werd toch namelijk allemaal wat saai. Ik bekeek de kalender voor mei in Huize Bouhuijzen. Voorstelling 3Koteboebo in Hoftheater afgelast. Whiskyproeverij; afgelast. SOS-vriendenweekend; afgelast. Ribs & Blues, u raadt het al. Saai, zo zeg ik meestal als iemand vraagt hoe het gaat. Ik heb het geluk (geen verdienste) niemand in mijn directe omgeving te hebben die het heeft (gehad) of eraan is overleden. Na bijna drie maanden word je dan makkelijker, indachtig ons familiemotto ‘Nunquam timeo, sed semper careful’.

Bovendien, de saamhorigheid van maart is verdwenen. Elke beroeps- en bevolkingsgroep komt in praatshows of de STER-reclame melden dat ze te weinig geld/aandacht/liefde krijgt. Meestal hebben ze gelijk. De deskundigen, bijna iedereen dus, roeren zich. Felle discussies tussen voor- en tegenstanders van de lockdown op social media. Waarom mag dit wel en dat niet? Coronaspugers en feestjes, mondkapjesfraude, de stemming is omgeslagen.

Ik verveelde me nog niet echt. Bij het spelletje Bruno Bear zit ik al op level 426, ongekend hoog ten koste van veel tijd. Ik lees veel, al is de bieb-online zo druk dat de verbinding soms hapert. Ik keek ook naar een livestream uit het Hoftheater waarin Mark te Boekhorst van 3Koteboebo, die lange droogkloot en wormenkweker uit Lettele, op het lege podium geïnterviewd werd. Ik stelde via de chat een vraag of de act met die meterslange paal dwars door de zaal altijd goed ging.

Zekers, vertelde Mark waarna hij antwoord gaf op een vraag die mij al lang bezighoudt. Bij een voorstelling jaren geleden zat ik op de eerste rij. Gevaarlijk dus bij cabaretiers. Maar het drietal uit Lettele improviseert niet, zei ik nog vol vertrouwen tegen mijn beterhelft. Dus niet. Bij zijn hilarische solo-act over piepkes, tenten en andere kampeerellende staat Mark pal voor de eerste rij. En maakte mij tot slachtoffer en mikpunt. Tot hilariteit van de rest van de uitverkochte zaal.

Nu ken ik Mark beroepsmatig, ik heb hem en zijn wormen wel eens geïnterviewd. Daarom heb ik me altijd afgevraagd of ik een bewust of toevallig mikpunt was. Bewust dus, want na zijn antwoord over die lange balk klonk het: “Lauk, die zat toen hier op de eerste rij. Als een boer met kiespijn…” Dan is 1.91m heel lastig als je in je stoel wilt wegkruipen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.