Jennie en Piet Brinkhuis zetten al 65 jaar ‘gewoon deur’

RAALTE – Afgelopen zondag vierden Jennie (87) en Piet Brinkhuis (91) uit Raalte hun 65-jarig huwelijk. Het geplande feest in zaal Logtenberg is voorlopig uitgesteld, maar dat maakt het briljanten jubileum niet minder bijzonder. “We hopen dat we het nog mogen beleven.”

Onderschrift foto: Jennie en Piet tijdens de verjaardag van Piet vorig jaar mei

Hun geheim? “Geven en nemen”, zegt Jennie. “Gewoon deurzett’n”, aldus Piet met een knipoog. “En een beetje geluk hebben natuurlijk.” De twee leerden elkaar kennen op een novemberdag in 1950 in de kerk in Heino. Het was naar eigen zeggen ‘liefde op het eerste gezicht’. Ruim vier jaar later trouwden ze, op 3 mei 1955. Omdat Nederland in die periode kampte met woningnood betrok het kersverse bruidspaar een bijgebouw van de boerderij van Piets ouders aan de Hogeweg, net buiten Raalte. Later verhuisden ze naar de Zwolseweg, waar ze bijna vijftig jaar woonden. Tegenwoordig wonen Piet en Jennie in een appartement bij het Angeli Custodes.

Piet werkte vrijwel zijn hele leven bij Alfa-Laval, waarvoor hij melkmachines verkocht aan boeren. In zijn vrije tijd handelde hij in grasmachines. Jennie nam het huishouden en de opvoeding van de vijf kinderen voor haar rekening. Daarnaast was ze jarenlang organiste tijdens de kerkdiensten die zondags bij het St. Franciscushof in Raalte werden gehouden. Ze kregen tien kleinkinderen en ook een achterkleinkind.

Jennie en Piet realiseren zich dat ze boffen dat ze samen oud mogen worden. Hij fietst nog iedere dag een rondje op zijn fiets, zij knutselt en leest onverminderd graag. En als het even kan gaan ze er samen op uit. Het geplande feest in zaal Logtenberg voor familie en bekenden is voorlopig verplaatst naar oktober. Jennie: “We hopen dat we het nog mogen beleven en dat er niemand ziek wordt.” Piet: “Dat zou mooi zijn.” Jennie besluit: “Als we hier met z’n allen doorkomen is dat wel een feestje waard.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.