Innovatiefonds Overijssel weer opengesteld

ZWOLLE – Overijsselse ondernemers met groeiambities kunnen sinds 1 mei weer aanvragen voor ‘risicodragend kapitaal’ indienen bij het Innovatiefonds Overijssel. De provincie wil hiermee de regionale economie en werkgelegenheid in de provincie stimuleren. In totaal heeft de provincie Overijssel voor dit fonds (sinds 2016) 41,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Oost NL is fondsmanager van het Innovatiefonds Overijssel.

Marius Prins, algemeen directeur van Oost NL: “De coronacrisis grijpt om zich heen en de economische gevolgen zijn groot. We maken ons zorgen dat veel kansrijke bedrijven moeite hebben met de financiering van hun plannen. Met de openstelling van het Innovatiefonds Overijssel kunnen we weer een aantal ondernemers ondersteunen, zodat zij over een langere termijn kunnen groeien en de regionale economie versterken.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie en Financiën van de provincie Overijssel: “Juist nu willen we ondernemers helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. De vele mkb-bedrijven in onze provincie vormen de motor van de regionale economie. Als provincie nemen wij het voortouw door wél te investeren in een fase waarin de risico’s wat groter zijn.”

Innovatiefonds Overijssel biedt oplossingen aan ondernemers met groeiambities: leningen en risicokapitaal voor het ontwikkelen van innovatieve producten of diensten voor ondernemers met een goed plan. De provincie Overijssel heeft het Innovatiefonds Overijssel in 2016 in het leven geroepen om de regionale economie en werkgelegenheid in de provincie te stimuleren en innovatie te bevorderen. Er wordt geïnvesteerd door middel van leningen en participaties. Meer informatie op https://oostnl.nl/nl/innovatiefondsoverijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.