Financiële steun voor lokale energie-initiatieven

ZWOLLE – Lokale energie-initiatieven kunnen vanaf 1 mei ook voor ontwikkelfinanciering (onderzoek en inhuur van knowhow) gebruik maken van het Energiefonds Overijssel. In totaal is er vanuit de nieuwe LEI-F-regeling (Lokale Energie Initiatieven Financiering) voor het eerste jaar 1 miljoen euro beschikbaar. Hiermee spelen de betrokken partijen, de provincie, Energiefonds Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel, in op de behoeften van lokale energie-initiatieven.

In deze ontwikkelfase, die vaak ook risicovol is, ontbreekt het de initiatieven aan toegang tot financiering. Anderzijds missen zij toegang tot expertise. Door de initiatieven op beide fronten te faciliteren zullen meer projecten van start naar finish komen, zo hopen de drie partijen. Hiermee willen ze invulling geven aan het streven van het Nationale Klimaatakkoord om tenminste 50 procent van de duurzame energieproductie in eigendom te laten zijn van lokale bewoners. De omvang van de LEI-F ligt tussen de 20.000 en 200.000 euro per project. LEI-F start als pilot voor een jaar.

Zie verder: staging2.natuurenmilieuoverijssel.nl/leif.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.