Epilepsiefonds collecteert online

RAALTE – De collectanten van het Epilepsiefonds gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren, omdat het fonds veiligheid voorop stelt. “Dit was geen eenvoudig besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan vanuit de veiligheid van hun eigen huis.”

In Nederland leven zo’n 120.000 mensen met epilepsie. Omdat aanvallen niet altijd onder controle te krijgen zijn, heeft dit een enorme invloed op het dagelijks leven. “Juist voor die mensen zijn we er”, vertelt Wijnhoud. “We willen hun onzekerheid wegnemen, hun omgeving ontlasten en genezing dichterbij brengen. Dat kunnen we alleen met steun van iedereen die geeft aan de collectant. Daarom zijn we blij dat we digitaal kunnen collecteren.”

Dankzij de inkomsten uit de collecteweek kunnen cruciale stappen gezet worden in epilepsie-onderzoek. Het Epilepsiefonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie. In Raalte gaat Irma Temmink al 10 jaar langs de deuren, Ook zij collecteert dit jaar digitaal. “Nu ik vorig jaar zelf een epilepsie aanval heb gehad, heb ik nog meer redenen om te collecteren. Dit om zo geld binnen te halen voor onderzoek naar behandelingen en medicijnen”, zegt Irma.

Wilt u het Epilepsiefonds steunen? Geef dan via epilepsie.nl/geef en vul de naam van collectant Irma Temmink in. Mocht u toch liever zelf een bedrag over willen maken dan kan dit naar rekeningnummer NL28ABNA0560018207 ten name van Epilepsiefonds.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.