Drie woon-werkkavels op locatie Timmermanshuis

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met de ontwikkeling van drie woon-werkkavels op de voormalige Timmermanshuislocatie in Nieuw Heeten. Met het plan wordt uitvoering gegeven aan de wens van PB Nieuw Heeten om vestiging van lokale bedrijven mogelijk te maken. De gemeente start nu met de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan.

In 2014 stelde de gemeente samen met het dorp een visie op voor de ruimtelijke ontwikkeling. De locatie Timmermanshuis, de plek waar eerder het gelijknamige dorpshuis stond, werd daarbij aangewezen als zoekgebied voor woningbouw. “Weliswaar is de locatie in eerste instantie niet specifiek aangewezen voor woon-werk kavels, maar gezien de behoefte is het een goede optie deze beschikbare locatie als zodanig in te vullen”, zo stelt de gemeente nu. De locatie heeft een totale oppervlakte van 6.282 m2 en is in volledig eigendom van de gemeente Raalte. Naast PB Nieuw Heeten dachten ook omwonenden en geïnteresseerden in een woon-werk kavel mee.

Het gaat om kavels waar het mogelijk is een grote schuur te realiseren voor bijvoorbeeld opslag. Het ‘bedrijfsgebouw’ is qua maat groter dan bij een normale woning is toegestaan. Uitgangspunt is dat de bedrijven geen grote (vracht)verkeersaantrekkende werking hebben en geen milieuhinder vormen voor omliggende woningen.

De wens van de nabij gelegen school is om het trapveldje achter de school te behouden voor schoolse activiteiten. Vanwege de bereikbaarheid van dit veldje als ook de kavels is de ontsluitingsweg doorgetrokken tot aan het trapveld. Om deze reden moeten volgens de gemeente vijf bomen met een toch al slechte kwaliteit in het plangebied gekapt worden. Het plan voorziet in herplant in het plangebied. De twee grote bomen die aan de voorzijde van het plan staan, blijven evenals de bomenrij langs de weg behouden.

De planning is erop gericht dat het ontwerpbestemmingsplan rond de zomer van 2020 ter inzage gaat. Als alles volgens planning verloopt, kan eind 2020 gestart worden met het bouwrijp maken. Vooruitlopend op het vaststellen van het bestemmingsplan en het bouwrijp maken wil de gemeente alvast starten met uitgifte van de kavels. In verband met het coronavirus zal er geen informatieavond worden georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.