‘De sfeer van Ribs & Blues thuisbrengen’

Mariënheemse liefhebber zet zijn site in teken van Raalter festival

MARIENHEEM – Potverdorie, wat jammer; dat was de eerste reactie van Harrie Huisman, vaste bezoeker en groot liefhebber van Ribs & Blues, toen hij te horen kreeg dat het festival dit jaar niet doorgaat. De Mariënhemer dacht even na en komt nu met een alternatief; op zijn eigen site zal hij het hele pinksterweekeinde registraties van eerdere optredens op het Raalter festival laten zien.

Foto: Julian Sas

“Het zou dit jaar weer een geweldig muzikaal programma zijn geweest”, zo verzucht Huisman. “Nu mag het niet. En natuurlijk niet alleen Ribs & Blues, ik zou ook naar andere festivals zoals Holland Blues gaan. En nu hoor ik zelfs berichten over grote evenementen die volgend jaar misschien niet eens mogen. Ik moet er niet aan denken.”

Vooral op het optreden van ‘Still Believe’ had hij zich dit jaar verheugd. “Wat een concert was dat in Zwolle destijds tijdens de cd-presentatie. Die band bestaat uit Bertus Borgers op sax, Hans Lafaille op drums, Herman Deinum uit Nijverdal op de bas en de jonge Scedric Siegers op gitaar samen met Erwin Java en Ralph de Jong. Oude tijden van Herman Brood, Cuby & The Blizzards, Blues Dimension en Sweet D’ Buster herleefden.”

Ook op andere bands als Julian Sas en Bands of Friends had hij zich verheugd totdat dus het coronavirus roet in het eten gooide. “Ik ben in de afgelopen 23 jaar naar elke editie van Ribs & Blues geweest, altijd genieten, want ik ben een enorme liefhebber van bluesrock. Omdat fotograferen mijn andere grote hobby is, heb ik een aantal jaar geleden mijn eigen site gemaakt. Daar kon ik al mijn gemaakte foto’s op kwijt zodat ook anderen ervan konden genieten. Met inmiddels 212.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, dat zegt genoeg.”

‘Het gevoel’

De site besteedt naast het Raalter festival inmiddels ook ruim aandacht aan andere festivals, er zijn veel recensies te vinden, maar ook nieuw uitgebrachte platen krijgen er ruim aandacht.
De homepage van zijn site wil Huisman nu dus het pinksterweekeinde gebruiken om de sfeer van het festival bij de thuisblijvers te brengen. “Ik ga zo’n tien tot vijftien optredens van de afgelopen jaren selecteren om te laten zien. Wie allemaal? Nou, bijvoorbeeld Julian Sas, vaste gast in Raalte. En natuurlijk het optreden van ‘Bökkers speelt de blues’ van enkele jaren geleden. Ook Walter Trout, Matt Anderson, Sass Jordan en Ryan McGarvey zullen te zien zijn.” Waarmee Huisman meteen al een beetje zijn eigen smaak voor het wat steviger (gitaar)werk verraadt. “Er is zoveel mooi materiaal opgenomen al die jaren. De bezoekers krijgen dan toch een beetje het gevoel van het festival mee.”

Zie verder staging2.fotosbluesrock.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.