Crisisarrangementen voor stads- en dorpscentra

ZWOLLE – De provincie Overijssel heeft de aanvraag van dertien gemeenten voor een speciaal crisisarrangement voor de binnensteden en dorpscentra goedgekeurd. Het gaat onder andere om de gemeenten Zwolle, Deventer, Hellendoorn, Raalte en Olst-Wijhe. Zij kunnen aan de slag met het realiseren van samenwerkingsacties in hun stads- en dorpscentrum.

Het arrangement is erop gericht om met name lokale ondernemers en inwoners te stimuleren om gebruik te maken van ‘de kracht van lokaal’. De acties variëren van het bouwen van een online platform, het werken aan de binnenstadbeleving, het starten van een campagne om het centrum te profileren tot aan e-learning voor retailers. Met de arrangementen is nu een investering gemoeid van in totaal ruim 300.000 euro. Voor de hele provincie is in totaal 500.000 euro beschikbaar.

Gedeputeerde Monique van Haaf: “Meer dan de helft van alle Overijsselse gemeenten heeft binnen twee weken na openstelling van het arrangement een aanvraag ingediend en kan aan de slag. Waar partijen elkaar voor de crisis nog niet goed konden vinden zie ik nu een versnelling ontstaan.”

Aanleiding voor de crisisarrangementen is de huidige coronacrisis. Vooral bij de ondernemers in stads- en dorpscentra komt deze crisis hard aan waarbij er sprake is van een forse terugval in omzet tot wel 90 procent. Ondanks steunmaatregelen vanuit de rijksoverheid zijn acute samenwerkingsacties noodzakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.