Carolien: ‘Coronavaccin? Liever niet voor kinderen’

Alles draait nu om het zo snel mogelijk vinden van een goed coronavaccin. Nu komen ook de verschillende meningen met betrekking tot vaccineren weer naar voren. Ik vind het belangrijk het immuunsysteem optimaal te houden en ervaar vaccinaties als handig om het immuunsysteem al wat te laten wennen aan bepaalde virussen, zodat het de antistoffen kent en snel kan reageren. Bewust vaccineren vind ik belangrijk.

Elk mens is anders. Mijn buurvrouw Jenny heeft een andere mening. Zij werkt al dertig jaar als verpleegkundige. Zij werkt nu met/voor kinderen en maakt zich vooral zorgen over de (soms hele) jonge kinderen, die getroffen worden door ernstige auto-immuunziekten, zoals jeugdreuma, SLE, diabetes, enz. Door vaccinaties gaat het eigen immuunsysteem te hard werken en herkent het de eigen cellen soms niet meer. Er komen honderden kinderen per jaar bij die met diabetes type 1 gediagnosticeerd worden. En zij kan u vertellen: “De ouder van een tweejarig kind met diabetes slaapt geen nacht meer rustig”. Voor haar is het duidelijk: auto-immuunziekten worden (onder andere) veroorzaakt door veel te vroeg, veel te veel en veel te veel tegelijk vaccineren. Het eigen immuunsysteem wordt in de war geschopt. Daarnaast spelen voeding, medicatiegebruik en vervuiling ook een rol in het ontstaan van ziektes.

Dat een kind ontstaat uit een eicel en een zaadcel is ingenieus, elke keer weer een wonder! Als een baby’tje geboren wordt, mag het immuunsysteem nog uitrijpen. Zo’n ingenieus systeem kan zijn/ haar eigen immuniteit vormen. Een gezonde, natuurlijke ontwikkeling van de immuniteit met bij voorkeur borstvoeding, maakt het immuunsysteem heel sterk. Buurvrouw heeft de bijsluiter van vaccins gelezen en ook andere informatie. Het voelde voor haar, voor hen als ouders, niet goed om in een klein lijfje, met een nog niet goed ontwikkeld immuunsysteem, zo vroeg en zo veel stoffen in te spuiten. Behalve dat het eigen immuunsysteem dan in de war geschopt wordt, krijgt een baby gifstoffen binnen, waar je u tegen zegt. Zij startten de vaccinaties in overleg met onder andere de huisarts toen hun drie kerngezonde kinderen tussen de negen maanden en een jaar oud waren. Als zij het nu vanuit haar veranderde inzichten en ervaringen met haar eigen kinderen over mocht doen, zou zij ze waarschijnlijk niet laten vaccineren. Dus ook geen coronavaccin. Dat is -zeker bij iemand die volgens het reguliere medische gezondheidssysteem is opgeleid en werkt- best een duidelijk signaal.

Mogelijk is er in september een vaccin dat ons kan beschermen tegen het coronavirus. Er is natuurlijk nog geen duidelijkheid over het vaccin, de extra stoffen in het vaccin en hoe het vaccin door de grote fabrikanten snel gemaakt kan worden als we gevonden en getest hebben dat het beschermt. Mogelijk worden wij door onze overheid verplicht om ons te vaccineren. Mijn buurvrouw is ook hierin duidelijk; ‘Vaccinatieplicht? Nou, nee, bedankt. Laat iedereen het voor zichzelf beslissen. Voor mij in ieder geval geen vaccin tegen Corona. Ik vertrouw op mijn eigen immuunsysteem.” Wat doet u straks?

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

2 REACTIES

  1. Urk? Staphorst? Heerde? Hasselt? Polio?
    Het niet-inenten van kinderen is een vrije keus. Maar dan ook niet zeuren als “in geval dat” je wordt uitgesloten om anderen te beschermen. Ben ook erg benieuwd of, als er een vaccin is, de biblebelt kiest voor inenting. Zo niet, dan zijn zij de eersten in de lock down zonder bezoek en lopen verpleegkinderen (weer) risico’s.
    De Heer mag hen dan wel helpen met maken van keuzes, maar diezelfde Heer eist dat anderen risico’s moeten lopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.