Bloedafname in Deventer Ziekenhuis op afspraak

DEVENTER – Bloedafname in het Deventer Ziekenhuis gaat voortaan op afspraak. Dit om volle wachtkamers te voorkomen. In het ziekenhuis en op de servicepunten voor bloedafname in de regio konden patiënten eerder zonder afspraak terecht. In verband met het coronavirus zijn de afgelopen maand al verschillende servicepunten bloedafname gesloten. En bleven er nog enkele open voor alleen medisch noodzakelijke verwijzingen en spoedgevallen.

Nu de reguliere zorg weer langzaam wordt hervat, zal er ook meer toestroom komen naar de servicepunten. Om drukte te voorkomen en de anderhalve meter regel te kunnen waarborgen, worden bezoeken voortaan dus zoveel mogelijk vooraf gepland.

Wie een verwijzing van de huisarts, trombosedienst of medisch specialist krijgt, kan voor het maken van een afspraak bellen naar (0570) 53 54 64. Dan wordt in overleg met de patiënt een afspraak ingepland. Het Deventer Ziekenhuis verwacht binnenkort ook een online afsprakensysteem beschikbaar te hebben, zodat de patiënt de afspraak zelf kan plannen. Voor patiënten die vanuit een bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis direct willen doorlopen naar het servicepunt bloedafname geldt deze afspraakregel niet. Zij kunnen zonder afspraak naar dit servicepunt.

Nu de reguliere zorg weer langzaam opstart, zal ook gekeken worden of en wanneer de andere servicepunten in de regio weer open kunnen. Daarbij wordt vanzelfsprekend eerst goed gekeken of er voldoende afstand kan worden gecreëerd in de wachtkamers en of medewerkers veilig hun werk kunnen doen. Dit gebeurt in goed overleg met onder meer de huisartsen en andere partners met wie ruimtes worden gedeeld. Op de website dz.nl/servicepunt-bloedafname is te zien welke servicepunten in de regio open zijn.

Mondmasker

Wie klachten heeft als hoesten, niezen, verkoudheid of koorts wordt gevraagd om in overleg met de (huis)arts de afspraak uit te stellen. Als de (huis)arts vindt dat bloedafname medisch noodzakelijk is, kan een patiënt gewoon komen. Het Deventer Ziekenhuis zorgt dan voor een mondmasker. Bovendien werken alle medewerkers ook standaard met een mondmasker op omdat zij binnen anderhalve meter bij een patiënt komen. Uiteraard is overal de gelegenheid om handen te desinfecteren.

Het is belangrijk dat patiënten met een afspraak voor bloedafname zich op het afgesproken tijdstip melden en niet eerder, zoals vaak gebeurt. Ook na de afspraak wordt iedereen verzocht om zo snel mogelijk de betreffende locatie weer te verlaten. Dit alles om te voorkomen dat het onnodig druk wordt op de servicepunten en er onveilige situaties kunnen ontstaan.

Meer informatie is te vinden op dz.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.